8. maaliskuuta 2017

Onnea Naistenpäivänä...

Voi kyllä, onnea vain.

Meillä on kuulemma paljon juhlittavaa, itse en löydä sitä upeutta tässä kyseisessä päivässä. Olemme edelleen miesten alapuolella työelämän eurossa. Edelleen naisia pidetään heikompina kuin miehiä, vaikka se ei stereotyyppisesti näin mene. Kun kaksi naista seurustelee keskenään, aina löytyy joku Jämsäläinen Timo kysymässä "Kumpi teistä sitten on se mies?". Todennäköisesti ei vielä pitkään aikaan tule olemaan tilannetta, jossa mies ja nainen oikeasti olisivat täysin tasavertaisia keskenään.
Nykyään ei ole enää "äidin oikeutta" huoltajuuskiistassa (tietenkin, jos vauva on imetysikäinen...) ja Venäjällä mies saa lyödä naista suhteessa sen ensimmäisen kerran ilman puuttumista, vasta toisella kerralla siihen puututaan ja homma menee oikeuteen mutta ei niistä kukaan raportoi virkavallalle (tämä taisikin mennä jo aiheen ohi, unohdetaan...).

Mikä tekee miehistä niin upeita ja mahtavia, ettei naisen kuvitellakaan pääsevän samalle viivalle esimerkiksi talonrakentajana? Onko se se miehen koko? Tietenkin miehet ovat lihaksikkaampia, voimakkaampia, pidempiä kuin naiset mutta naiset joutuvat urheilemaan kaksi kertaa enemmän kuluttaakseen juuri syömänsä suklaapatukan pois kuin miehet. Suurin osa naisista kantavat uutta elämää sisällään kuta kuinkin yhdeksän kuukautta, minkä jälkeen puskevat 3-5 kiloisen vesimelonin pimpin kautta pihalle. Osa tulevista isukeista tulevat tilanteessa huonovointisiksi ja oksentavat. Eli kuka on kova hä hä hä? Sitten tietenkin vähätellään synnytyskipuja...

* * *

Olen pohtinut tätä asiaa jo muutaman vuoden, onhan se mahtavaa saada lahjoja ja kaikkea söpöä ja ihanaa mutta oikeasti... Milloin se paljon ja korkealle ylistetty tasa-arvo ja tasavertaisuus oikeasti natsaisivat realiteetin ja kuvitelman välillä? En jaksa enempää perustelematonta ja pohtimatonta mielipidettäni jakaa teille, taidanpa mennä pakastimelle ja laittaa pellillisen ranskalaisia uuniin ja mennä istumaan saunan lauteille katsomaan How I met Your Mother. Ja kuulkaa ihan vaan siksi, koska voin.

Pus.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Leave a comment, please!