15. kesäkuuta 2017

Ikuisuudelta tuntuva hetki

Kun huomaat sähköpostin olevan tyhjä tilauksista, puhelin ei soi eikä asiakkaita näy tiskillä, vallitsee ikuisuudelta tuntuva hetki. Olet istunut tietokoneen näytön edessä viisi hassua minuuttia mutta tuntuu kuin olisi kulunut jo tunti.

Ikuisuudelta tuntuu myös se, kun autosi kuskin oven ikkunassa on suuri hämähäkki etkä tiedä sen aikeita. Meinaako se hyökätä kimppuusi heti, kun käännät katseesi muualle? Onnistut ujuttautumaan autoosi sisälle kääntämään parkkikiekkoa ja änkeydyt autostasi mahdollisimman hitaasti ulos, jottei hämähäkki suuttuisi. Tilanne tuntuu ainakin 15 minuutin mittaiselta, vaikka todellisuudessa suoriuduit mahdottomasta tehtävästä alle minuutissa.

Kuinka mahdottoman pitkältä ajalta se tuntuukaan, kun odotan ruoan valmistumista. Sinulla on kamala nälkä, tunnet pyörtyväsi (tai sitten ajattelet sen ajatuksen nopeuttavan purtavan syömäkelpoiseksi tulemista) ja huokailet syvään.

Sinulla on kamala kiire aamuisin lähteä töihin, joko juosten, autolla kaahaten (ja mutkan 50km/h, jos ketään ei satu olemaan edessä) ja sinun täytyy käyttää vielä ihana karvaturrisi ulkona aamuisilla tarpeillaan. Kolmen minuutin mittainen aamupyrähdys ulkona tuntuu melkein töistä myöhästymiseltä ja kiukkuat turhaan nappisilmällesi asiasta.

Ilman tekemistä kaikessa tylsyydessäsi haluat käydä edes tupakalla. Et kuitenkaan voi (, jos olet töissä), koska edellisestä tupakasti on juuri ja juuri kulunut 20-25 minuuttia. Ethän halua antaa itsestäsi sellaista kuvaa, että tupakka on elämäsi etkä pysty keskittymään töihin kuin vain pari kymmentä minuuttia kerrallaan.

Entä se monesti kuunneltu biisi, jota et jaksaisi kuunnella mutta, josta toinen kuitenkin niin pitää? Alun ensimmäiset viisi sekuntia ovat sietäen kuunneltavissa mutta loppu tuntuu päivän mittaiselta rupeamalta. Huokaus on syvä ja helpottunut biisin soitettua loppusointunsa.

Teellä kestää todella kauan jäähtyä etenkin, jos et laita kylmää vettä hieman sekaan. Myös teepussin lilluttaminen vedessä 3-4 minuuttia on kamalan kauan ja kiireisenä aamuna et millään ehtisi vaan enemmän houkuttaisi juoda pelkkää kuumaa vettä.

Millaisia ikuisuudelta tuntuvia hetkiä teillä on tai on ollut?

Pus pallerot!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Leave a comment, please!